Fagråd Kreditt.
Nytt fagråd i Kreditt

Trude Grøtteland er utnevnt som leder for fagrådet i Kreditt. - Hovedoppgaven vår vil være å oppdatere og videreutvikle autorisasjonene for sikret og usikret kreditt, og nå også låneformidling.

Bankkarrieren sin startet Trude i Sandnes Sparebank i 2008 før hun byttet til Danske Bank i 2012. I tillegg til å lede kontoret i Stavanger, er hun fagansvarlig for personforsikring, sensor på kreditt og medlem av bankens God Skikk Fora. Trude har vært medlem av Tverrfaglig fagråd siden januar 2021, der har hun vært med å arrangere sensorkurs i både kreditt og personforsikring, i tillegg til å være med å etablere sensornettverk for kreditt-sensorene.

Trude Grøtteland.Trude Grøtteland trekker frem bruk av kunstig intelligens som noe fagrådet vil bli utfordret på de neste årene. Foto: privat.


Hva er de viktigste prioriteringene for ditt fagråd fremover?

- Nå er jeg så heldig at jeg får lede det nyetablerte fagrådet for kreditt, sammen med et panel av utvalgte spesialister på de ulike emneområdene innenfor kreditt og personlig økonomi. Hovedoppgaven til Fagråd Kreditt vil være å oppdatere og videreutvikle autorisasjonene for sikret og usikret kreditt, og nå også låneformidling. Vi skal bruke vår ekspertise til å bistå FinAut med å nå målene som er satt for den neste strategiperioden mot 2027, spesielt mot det som omhandler kompetansekapitalen, som skal gi merverdi og opplevd stolthet over autorisasjonsordningens innhold og relevans.

Hva vil de største utfordringene være de neste årene?

- De største utfordringene de neste årene vil være at endringene i samfunnet skjer raskere og raskere. Kundene stiller større krav og har høyere forventninger. Vi vil også bli utfordret av KI, som vil digitalisere arbeidsoppgaver som ikke krever sosiale ferdigheter eller kreativitet. 
 

Fagråd Kredit har følgende medlemmer:

  • Trude Grøtteland, Danske Bank, leder
  • Rolf Mæhle, frittstående, fagansvarlig Personlig økonomi
  • Mats Bruun-Olsen, Sparebank 1, fagansvarlig Usikret kreditt
  • Camilla Norum Buraas, DNB, fagansvarlig Kreditt
  • Camilla Wasserfall, Bank Norwegian, fagansvarlig Regelverk og bransjenormer
  • Harald Ulstein, OBOS, fagansvarlig Rådgiverrollen og praktisk prøve

Vi ønsker hjertelig velkommen til nye medlemmer og Trude Grøtteland som fagrådsleder!

Les mer om fagrådene i FinAut